Trasee excursii

Valea Siriului

DN1D
deal / munte
Magura - Nehoiu - Intorsura Buzaului - Prejmer
800 m
113 Km
Asfalt: foarte bun in Judetul Covasna si Brasov, bun cu unele denivelari in Judetul Buzau
200 m
70 - 90 km/h
descriere drum

Drumul de pe Valea Siriului este unul dintre drumurile ce traverseaza complet Muntii Carpati intre Transilvania si Muntenia si fata de Valea Prahovei sau Valea Oltului care sunt foarte aglomerate, acesta este relativ putin circulat.

Venind dinspre Buzau, drumul incepe sa fie mai spectaculos undeva in zona Cislaului. In aceasta zona incep curbele mai stranse zonele de urcus ceva mai accentuat. Dupa cativa kilometri de viraje prin padure, soseaua se potoleste si urmeaza cateva sate destul de mari aproape unite intre ele. Dupa orasul Nehoiu mai urmeaza un sat, apoi la iesirea din al 2-lea sat apare brusc pe fundal barajul Siriu.

Soseaua urca abrupt cu 2 ace de par pana la capatul nordic la barajului unde ne asteapta o parcare larga de unde putem admira barajul si Lacul Siriu.

De aici peisajul capata aspect montan si urmeaza 20km de drum superb. Prima parte a celor 20 de km urmaresc malul stang al lacului, traversam cateva viaducte, un tunel de protectie si multe curbe stranse. Asfaltul este ok, dar exista cateva zone denivelate, unele dintre ele find destul de periculoase pentru ca nu sunt vizibile. Odata intrati in judetul Covasna, calitatea asfaltului se imbunatateste vizibil si in sfarsit putem sa ne bucuram cu adevarat de acest drum superb.

Pana la Intorsura Buzaului mai traversam cateva sate mici, apoi intram in Judetul Brasov si peisajul montan face loc celui specific depresiunii Brasovului: un imens platou strajuit de munti. Curbele se cam termina aici si pana in Prejmer avem parte de cateva linii drepte de cativa kilometri.

Acest traseu e numai bun daca mergeti din Bucuresti spre Cheia si nu aveti chef sa va intoarceti tot prin Cheia. Exista cateva variante de a combina cele 2 drumuri intr-un circuit: Bucuresti - Cheia - Sacele - Valea Siriului - Cislau - Valeni de Munte - Bucuresti sau acealsi traseu doar ca de la Cislau mai mergeti putin si o luati pe la Manastirea Ciolanu, apoi Mizil si din nou Bucuresti.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
IMG_3233
IMG_3233

press to zoom
IMG_3234
IMG_3234

press to zoom
IMG_3227
IMG_3227

press to zoom
IMG_3233
IMG_3233

press to zoom
1/6
video