Trasee excursii

Valea Prahovei

DN1
zona de munte
Comarnic - Sinaia - Busteni - Predeal - Timisul de Jos
1040 m
50 km
in general asfalt bun
550 m
60 - 70 km/h
descriere drum

Valea Prahovei este poate cel mai aglomerat drum montan din Romania si din acest motiv este evitat de motociclisti. Cu toate astea drumul este destul de spectaculos, mai ales daca aveti norcoul sa il prindeti relativ liber.

Venind dinspre Ploiesti, urcusul incepe imediat dupa Comarnic. De aici pana la Sinaia soseaua urca accentuat de la 550m altitudine pana la aproximativ 800m. Pe cateva zone, sunt doua benzi pe sensul de urcare.

Apoi de la Sinaia pana la Predeal, vom traversa pe rand toate statiunile de pe Valea Prahovei, si cam 80% din lungimea acestui segment va fi prin localitate. Intre Azuga si Predeal exista aproximativ 3 km in afara localitatii si ne putem bucura de cateva curbe rapide.

Partea cea mai spectaculoasa a acestui drum, este tronsonul dintre Predeal si Timisul de Sus. Pe coborarea spre Brasov sunt 6 ace de par si inca vreo 2-3 curbe destul de stranse. Apoi pe ultima partea acestui traseu vom urmari in aval firul raului Timis. Vom avea parte de o insiruire de curbe largi si foarte rapide.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
video
VP2
VP2

press to zoom
VP3
VP3

press to zoom
VP1
VP1

press to zoom
VP2
VP2

press to zoom
1/3