Bucuresti
Targoviste
Sinaia
Brasov
Bran

Traseul dureaza 2 zile si popune o tura Muntilor Bucegi pe Valea Prhovei cu intoarcere pe Culoarul Rucar-Bran. Cele 2 segmente de drum nu sunt foarte lungi pentru a avea timp pentru vizitat diverse puncte de interes de pe drum. Pentru noaptea de popas am considerat ca Brasovul este locul perfect, oferind si multe obiective de vizitat precum si o viata de noapte destul de ofertanta.

600 km
Bucuresti

-

brasov
brasov
press to zoom
rasnov
rasnov
press to zoom
cetatea rasnov
cetatea rasnov
press to zoom
rasnov cetate
rasnov cetate
press to zoom
1/2

1

Bucuresti
305 km

ziua 1:

In prima zi vom pleca spre Targoviste, ideea ar fi sa evitam DN1 pentru ca probabil l-ati parcurs de foarte multe ori si in al doilea rand, daca e weekend, sunt sanse mari sa fie aglomerat. De la Targoviste o luam spre Sinaia. Calitatea asfaltului nu e foarte buna dar peisajul e frumos, mai ales pe masura ce ne apropiem de munti. Un prim obiectiv ar fi Transbucegi-ul iar daca e timp se poate cobora pana pe la lacul Bolboci.

Urmeaza Valea Prhovei unde ne putem opri in Sinaia, la Peles si Pelisor, apoi in Busteni putem vizita castelul Cantacuzino. Daca suntei pasionati de munte exista trasee care se pot face in 2-3 ore: Cascada Urlatoarea (Busteni) sau canionul 7 scari (Timisul de Jos).

Seara o putem petrece la Brasov si daca ajungem suficient de devreme, pe langa obiective renumite ca Piata Sfatului sau Biserica Neagra, mai putem vizita locuri interesante din Brasov sau din imprejurimi: Cetatea Prejmer, Strada Sforii (cea mai ingusta strada din Romania), bastioanele din fostele fortificatii ale Brasovului.

 Transbucegi
Lacul Bolboci
Pestera Ialomicioara
Castelul Peles
Castelul Cantacuzino
Cetatea Prejmer

2

Brasov
295 km

ziua 2:

A doaua zi incepe cu un segement foarte spectaculos: drumul de la Brasov la Rasnov prin Poiana Brasov cu 26 de km de curbe, serpentine si peisaje superbe. La capatul acestui drum avem o serie de obiective care pot fi vizitate: Pestera Valea Cetatii, Cetatea Rasnov, Cheile Rasnoavei si Cetatea Bran. 

Urmeaza Culoarul Rucar-Bran, un nou segment plin de curbe si peisaje superbe. Chair inainte de finalul acestui drum avem Cheile Dambovicioarei si pestera Dambovicioara care nu trebuie ratate.

Dupa Campulung o putem lua spre Targoviste sau daca ne grabim spre casa, varianta mai rapida ar fi prin Pitesti si apoi pe autostrada A1 pana in Bucuresti.

Brasov
Cetatea Rasnov
Castelul Bran
Mausoleul Mateias
Culoarul Rucar-Bran
Cheile Dambovicioarei
piatra arsa
piatra arsa
press to zoom
dichiului
dichiului
press to zoom
castelul peles
castelul peles
press to zoom
busteni
busteni
press to zoom
1/2

Trasee excursii

Trasee excursii