Trasee excursii

Transrarau

DJ175A
zona de munte
Chiril (Valea Bistritei) - Pojorata
1500 m
40 km
Asfalt: foarte bun, drumul fiind asfaltat de cativa ani
700 m
50 / 60 km/h
descriere drum

Transrarau, denumit si drumul comorilor, face legatura intre satele Chiril (la Sud) si Pojorata (la Nord). Venind de pe Valea Bistritei unde asfaltul este groaznic, la Chiril se vireaza la dreapta si deja totul se schimba, pentru ca incepe asfaltul bun si incep sa se zareasca Pietrele Doamnei. Asfaltarea a fost finalizata in 2014 si drumul e perfect.

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 40-50km/h:

Imediat dupa iesirea din Chiril, soseaua se ingusteaza la o singura banda si nu mai exista marcaje. Drumul incepe sa urce abrupt cu multe curbe, cand prin padure, cand prin poienite. Pe masura ce urci peisajul e din ce in ce mai frumos, dar nu va lasati furati de peisaj pentru ca pot veni masini din sens opus si le observi destul de tarziu. Din pacate nu prea exista locuri unde sa poti opri. Dupa vreo 12km se ajunge la o intersectie: inainte incepe coborarea spre Pojorata iar la dreapta e drumul spre cabana Rarau. Daca vrei sa ajungi la Cabana Rarau trebuie sa tii drumul spre dreapta pentru ca pana la cabana se mai bifruca odata. La cabana se poate manca pe o tersa cu vedere spre Pietrele Doamnei care sunt la 10 minute de mers pe jos.

Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere 60-70km/h:

De la intersectia cu abaterea spre cabana Rarau incepe coborarea si drumul se largeste la 2 benzi cu toate elementele de siguranta: parapeti, ziduri de sprijin si marcaje.

Cateva curbe largi pe un fel de platou, apoi urmeaza vreo 2 ace de par destul de spectaculoase pentru ca le poti observa de sus, apoi se poate face o mica pauza pentru ca exista un loc cu masa si bancute de unde privelistea e superba. De aici urmeaza 2 curbe stranse si  dupa o linie "dreapta" din nou vreo 9 ace de par si in mare coborarea e gata. Apoi soseaua serpuieste prin padure pana se intra in satul Pojorata.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
pietrele doamnei
pietrele doamnei

press to zoom
trans rarau
trans rarau

press to zoom
valea bistritei
valea bistritei

press to zoom
pietrele doamnei
pietrele doamnei

press to zoom
1/5
video