Trasee excursii

Trasee excursii

Bucuresti
Curtea de Arges
Campulung
Campina
Nehoiu

Traseul e perfect pentru primavara sau toamana, atunci cand la munte e inca frig sau zapada. Eu il recomand primavara in perioada cand infloresc pomii pentru ca veti avea parte de peisaje superbe cu dealuri pline de livezi inflorite iar pe fundal muntii cu zapada pe creste.

590 km

1

Bucuresti
325 km

ziua 1:

Traseul din prima zi poate incepe pe autostrada A1 sau avand in vedere ca nu avem mutli kilometri de facut o putem lua pe drumul "vechi" adica pe DN7 prin Gaesti si Topoloveni. De la Pitesti o luam pe Dealu Negru si dupa un popas pentru mici la Dedulesti, la Blidari o luam pe DN73C spre Curtea de Arges. Pe aceasta bucata de drum vom avea parte de cateva curbe frumoase si chiar de niste serpentine. 

La Curtea de Arges puteti vizita manastirea si fantana mesterului Manole apoi urmeaza o portiune de drum plina de dealuri, curbe si peisaje frumoase. Pacat ca asfaltul e destul de prost si nu ne putem bucura in totalitate de acest segemnt de drum.

La Campulung se poate face un mic ocol pana la Mausoleul de la Mateias pentru a admira de sus urmatoarea parte a traseului. De aici o luam pe DN72A catre Targoviste, apoi dupa Voinesti vom intra pe un drum judetean care ne scoate la Pucioasa. Aici exista un segement de aproximativ 5km care este neasfaltat.

Dealu Negru
Manastirea Curtea de Arges
Mausoleul Mateias
Dealu Negru
Dealu Negru
Blidari
Blidari
langa Blidari
langa Blidari
Tigvreni
Tigvreni
1/2

2

Pucioasa
265 km

ziua 2:

Traseul pentru ziua 2 este plin de drumuri perfecte pentru motoare: mai intai drumul dintre Pucioasa si Valea Lunga care este plin de curbe stranse, vreo 3 ace de par si pante foarte abrupte. Asfaltul e destul de bun. Apoi de la Valea Lunga, un nou segement spectaculos: drumul spre Provita de Sus. Urmeaza drumul de la Comarnic la Valea Doftanei. Pe malul lacului Paltinu se poate face un popas pentru un picnic dar daca e weekend probabil ca va fi foarte aglomerat.

Drumul dintre Brebu si Alunis e din nou destul de virajat si destul de liber. Un nou popas se poate face la salina de la Slanic. De aici coboram in Valeni de Munte si o luam pe DJ 102B spre Valea Siriului. Dupa cativa kilometri pe DN10, la Cislau viram dreapta spre Mizil. Aici avem din nou cativa kilometri fara asfalt.

De la Mizil avem doua variante: o luam spre Fulga apoi fie spre autostrada A3, fie spre Adancata apoi Fierbinti Targ, Stefanesti si apoi Bucuresti.

Lacul Paltinu
Salina Slanic Prahova
Secaria
Secaria
Paltinu
Paltinu
lacul Paltinu
lacul Paltinu
Barajul Paltinu
Barajul Paltinu
1/2

-

Bucuresti