Trasee excursii

Sadova-Sucevita

DN 73
zona de deal / munte
Sadova - Sucevita
1180 m
53 km
asfalt vechi, peticit, dar ok, cateva gropi dar foarte rare. Pe alocuri asfalt nou
550 m
60 - 80 km/h
descriere drum

Odata intrat pe DN73 de la Sadova, dupa cativa kilometri, incepe o urcare destul de accentuata cu multe curbe si serpentine si primul lucru care te surpinde este peisajul incredibil de frumos. Pare ca ai ajuns in Austrisa sau Slovenia dar totusi esti in Bucovina si parca este ceva care da un farmec aparte acestui loc fata de celelalte tari mai vestice. Dupa cativa kilometri de urcus in care putem sa ne oprim sa admiram peisajul, soseaua patrunde intr-o zona mai impadurita si aici nu prea avem ce admira si atunci singurul lucru de facut este sa ne bucuram de curbele de pe sosea.

Urcam un deal, apoi mai coboram putin, apoi iar urcam, si tot asa pana ajungem in Vatra Moldovitei. Aici putem vizita Manastirea Moldovita apoi urmeaza Pasul Ciumarna. Soseaua ajunge la altitudinea de 1180m iar in punctul de maxim avem parte de o belvedere si de un monument ce a fost construit in 1968, anul in care a fost finalizata aceasta sosea. In acest loc s-au intalnit cele doua echipe care au construit drumul. Coborarea spre Sucevita se face doar prin padure si pe acest tronson, asfaltul este mai prost si mai denivelat.

Soseaua este deosebit de spectaculoasa si dupa parerea mea este unul dintre cele mai frumoase drumuri de la noi din tara.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_8827
DSC_8827

press to zoom
DSC_8829
DSC_8829

press to zoom
DSC_8832
DSC_8832

press to zoom
DSC_8827
DSC_8827

press to zoom
1/10
video