Trasee excursii

Trasee excursii

Bucuresti
Brasov
Gheorgheni
Bicaz
Vatra Dornei
Sovata
Reghin

Traseul propus strabate aproape toata tara de la Sud la Nord si invers atingand puncte extrem de frumoase din Romania: Pasul Bratocea, Cheile Bicazului, Muntii Rarau, Bucovina, Centrul Ardealului si Valea Prahovei

980 km

1

Bucuresti
360 km

ziua 1:

In ziua 1 vom pleca din Bucuresti si vom ajunge seara in Chiele Bicazului. In aceasta zi avem de traversat Carpatii prin pasul Bratocea cunoscut de motociclisti simplu: "pe Cheia". Apoi putem vizita cetatea taraneasca de la Prejmer dupa care ne asteapta un drum superb cu asfalt perfect, curbe largi si peisaje frumoase: segmentul de drum dintre Sfantul Gheorghe si Gheorgheni. Seara inainte de a innopta chiar inainte de Cheile Bicazului vom avea parte de putin adrenalina pe urcusul de la Gheorgheni spre Lacul Rosu.

Lacul Sfanta Ana
Cetatea Prejmer
drum Gheorgheni - Lacul Rosu
Lacul Rosu

2

Lacul Rosu
330 km

ziua 2:

A doua zi o puteti incepe cu un mic dejun pe malul lacului Rosu apoi va asteapta o zi extrem de interesanta: mai intai veti traversa Cheile Bicazului, apoi traseul merge de-a lungul lacului Izvorul Muntelui unde veti avea parte privelisti minunate cu Muntii Ceahlau. De la coada Lacului traseul va urmari valea Bistritei din care ne vom abate pentru a traversa unul dintre cele mai frumoase sosele din Romania: Transraraul. Ultima parte a zilei vom traversa muntii Bargaului prin pasul Tihuta. Ultimul segment al zilei, cel dintre Bistrita si Reghin este foarte placut pentru final: multe curbe largi, asfalt perfect si aproape pustiu.

Cheile Bicazului
Barajul Bicaz
Valea Bistritei
Pasul Tihuta
Transrarau
Pietrele Doamnei

3

Reghin

ziua 3:

Ultima zi va fi ceva mai "linistita" din punct de vedere al drumurilor dar vom avea parte de multe locuri frumoase de vizitat. Mai intai Sovata cu lacul sarat si muntele de sare, apoi salina de la Praid. Urmeaza un segment de drum frumos, ce traverseaza cateva dealuri apoi ajungem in zona satelor sasesti cu cetati fortificate. Mai departe avem de vizitat Cetatea de la Rupea apoi centru vechi din Brasov.

Daca mai e timp si nu ati facut-o deja, pe Valea Prahovei sunt multe locuri frumoase de vazut: canionul 7 scari, Castelul Peles, Castelul Cantacuzino din Busteni, Babele, Sfinxul, si multe altele. Din pacate nu puteti sa le vedeti pe toate intr-o zi asa ca va trebui sa va decideti doar la cateva.

Lacul Ursu din Sovata
Reghin
Odorheiul Secuiesc
Cetatea Rupea
290 km
Cetatea Feldioara
Brasov

-

Bucuresti
gheorghieni
gheorghieni
press to zoom
bicaz
bicaz
press to zoom
lacul rosu
lacul rosu
press to zoom
1/2
cheile bicaz
cheile bicaz
press to zoom
izvorul muntelui (2)
izvorul muntelui (2)
press to zoom
cheile bicazului 1
cheile bicazului 1
press to zoom
1/4
cetatea rupea
cetatea rupea
press to zoom
DSC_2951
DSC_2951
press to zoom
rupea
rupea
press to zoom
1/2