Trasee excursii

  • Costin Beekman

Nu meritam sa avem autostrazi!

Updated: Jan 30, 2019

Pai nu prea meritam... Multi romani care au reușit sa-și cumpere un vehicul cu motor,  pare ca au cumpărat pe neuroni! adică au dat niște zeci de mii de neuroni în schimbul unei mașini. Cu cât mai scumpa cu atât au pierdut mai multi!

Sa va povestesc...Weekendul asta am fost la mare cu motorul. La dus am ales s-o iau pe ocolite pe drumuri linistite si mai pitoresti: am plecat din Bucuresti spre Oltenita, apoi Manastirea, Calarasi si am trecut Dunarea la Ostrov cu bacul. Drumul de la Ostrov la Murfatlar e superb si din fericire este aproape gol. Deci drumul spre mare a fost superb!

Pana aici totul ok...Nu mai povestesc despre serviciile de pe litoral pentru ca asta e alta discutie...

Duminica dupamasa am plecat spre Bucuresti. Imi planificasem sa o iau pe drumul vechi, respectiv pe DN22 pana la Cernavoda si apoi pe DN3 de la Fetesti pana la Bucuresti. Din pacate chiar inainte sa plecam din Constanta mi s-a făcut rau asa ca nu prea aveam chef sa ma lungesc pe drum.

Am mers conform planului pana la Cernavoda pe DN22 si a fost foarte ok: drumul liber, aproape pustiu, fără politie, asfalt perfect... totul ok. La Cernavoda am intrat pe autostrada pentru ca era singura varianta de traversat Dunărea apoi am zis ca mai bine sa ajung mai repede acasă, asa ca m-am hotărât sa rămân pe autostrada... Nu e nicio noutate probabil pentru nimeni dar nu știu cum se face ca de fiecare data ma enervez când vad de ce specimene sunt înconjurat. Probabil ca trebuie sa mai treacă încă 20 de ani (s-a cam înșelat Brucan) pana sa știm și noi cum se folosește o autostrada.

La 12 km de Cernavoda e stația de taxare pentru podul de peste Dunăre. Dupa multi ani în care toată lumea comenta ca suntem ultima țara din Europa in care se mai plateste cash la ghiseu, iată ca in sfârșit s-a introdus o noua modalitate de plata: electronic. Si nu doar o metoda...avem vreo 3: se poate prin SMS, se poate online si se poate plăti si la benzinărie... deci acum avem cam toate metodele posibile...dar romanul din păcate se pare ca are nostalgii din comunism...ii place la coada... deci normal ca cea mai mare înghesuiala e pe banda cu cash! Pai normal..după atâția ani de comunism ai șansa sa stai la coada suprema! are câțiva kilometri..deci cum naiba sa o ratezi!?

In fine.. sa zicem ca e o chestie noua si lumea nu s-a obișnuit...

Mergem mai departe si normal ca in orice seara de Duminca din timpul verii, autostrada e foarte aglomerata... si daca am trai intr-o tara civilizata n-ar fi nicio problema...dar din pacate nu e cazul...Sunt mai multe categorii de soferi: unii care nu stiu sa mearga pe austostrada, altii care stiu dar aleg sa mearga ca idiotii, mai sunt cei care au impresia ca daca au dat cu cateva mii de euro in plus pe o masina le-a mai crescut un cap, sunt superiori fata de restul lumii si si-au cumparat si strada in banii aia... si mai e acea categorie, se pare foarte restransa, de soferi civilizati....

Lista de mârlanii pe care le poti întâlni pe o autostrada la noi incepe de la chestii marunte: soferi care confunda stanga cu dreapta si li se pare ca trebuie sa mearga numai pe banda 2, cei care dau flash-uri ca sa te dai din calea lor si cei care nu stiu sa se mute pe banda 2 atunci cand cineva vrea sa intre pe autostrada.(dara asta deja e o chestie de finete). Astea sunt chestile marunte cu care aproape ca m-am obisnuit...

Ce nu pot sa inteleg si mi se pare nesimtire maxima sau mai bine zis idiotenie maxima, sunt cei care merg pe banda de urgenta...Ma gandesc ca sunt putin retardati sau daca o fac gandindu-se la toate implicatiile, ar trebui arestati pentru complicitate la omor.... Pai pe langa faptul ca e ca si cand in loc sa stai la coada la supermarket, ii fentezi pe ceilalti si te bagi tu primu' in fata, practic toti astia blocheaza singura cale de acces a unei ambulante la locul unui accident... si in seara asta au fost cel putin 3 de la Cernavoda pana la Bucuresti...si zeci de cretini care blocau banda de urgenta! si ce e culmea...era unu' caruia i se stricase rulota si se oprise pe banda de urgenta deci era chiar singurul care o folosea corect, si toti urangutanii veneau la el sa-l certe ca i-a blocat!!! incredibil!!! astia nu merita autostrada! merita sa traiasca intr-un ambuteaj continuu pana le moare si ultimul neuron! nu o sa durez mult, va garantez! :)

5 views0 comments

Recent Posts

See All