Trasee excursii

Trasee excursii

Pordoi Pass

SS48 / SR48 (Italia)
munte, zona alpina
Sella Pass - Arabba
2239 m
15.5 km
asfalt: foarte bun cu foarte putine denivelari
1600 m
60 - 70 km/h
descriere drum

Pordoi Pass sau Passo di Pordoi este situat in Muntii Dolomiti si face parte din "Great Dolomite Alps Panoramic Road" care se intinde de la Bolzano la Cortina d'Ampezzo. Soseaua trece printre muntii Sella (la Nord) si Marmolada (la Sud) si urca pana la o altitudine de 2239m.

Venind de pe Sella Pass drumul incepe cu o portiune de drum relativ orizontala care serpuieste prin padure intersectandu-se cu partiile de ski. Apoi dupa Hotelul Bellavista avem primul ac de par si drumul incepe sa urce mai serios. Cateva curbe mai largi, cateva linii drepte apoi din nou serpentine. Fiiecare serpentina este numertoata iar pana sus sunt vreo 11-12. Peisajul in Dolomiti este impresionant, fiind dominat de stanci imense ca niste turnuri care strajuiesc drumul.

In varf gasim cateva hoteluri si restaurante, o statie de telecabina si o parcare destul de mare construita pentru cei care vin sa schieze.

Coborarea pe partea estica se face pe o vale larga, cu multe serpentine, printre partii de ski si aduce putin ca senzatie cu partea nordica a Transfagarasanului. Curbele si serpentinele parca nu se mai termina si alterneaza intr-un mod destul de placut: o serie de 4-5 ace de par urmata de zone mai "drepte" apoi din nou serpentine si tot asa vreo 10 kilometri. Pana ajungem jos in Arraba am parcurs deja vreo 30 de ace de par. Nu are rost sa mai amintesc ca asfaltul e aproape perfect.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_2549
DSC_2549

press to zoom
DSC_2547
DSC_2547

press to zoom
DSC_2548
DSC_2548

press to zoom
DSC_2549
DSC_2549

press to zoom
1/4
video