Trasee excursii

Soldanu - Dorobantu

DJ403 / DN31
zona de campie
Soldanu - Luica - Manastirea - Dorobantu
50 m
38 km
Asfalt: bun / foarte bun pe unele zone unde e proaspat asfaltat
40 m
80 - 100 km/h
descriere drum

Acest drum nu este foarte spectaculos, fiind un drum de campie. Cu toate astea mie imi place pentru ca este o varianta buna ca alternativa in drum spre mare daca vreti sa evitati autostrada, este foarte putin trafic si pe o portiune de 30km nu exista nicio localitate.

Asfaltul este destul de bun si in 2015 o portiune a fost reasfaltata.

Drumul este format in mare parte din linii drepte destul de lungi, presarate din cand in cand de cateva curbe largi. Punctul cel mai interesant al soselei este segmentul de drum ce traverseaza padurea Ciornuleasa. Aici, din cauza traficului destul de redus, padurea a acoperit in totalitate soseaua, avand impresia ca treci printr-un tunel verde. O alta zona frumoasa este traversarea digului ce margineste lacul Manastirea intre localitatea cu acelasi nume si Dorobantu.

Soseaua poate fi incercata fie in drum spre mare, fie primavara devreme sau toamna tarziu cand drumurile de munte nu mai pot fi practicate din cauza frigului sau a zapezii. O bucla interesanta daca sunteti din Bucuresti poate fi: Bucuresti - Soldanu - Manastirea - Frasinet - Sarulesti - Calareti - Bucuresti.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
video

bucharest | romania

  • White Facebook Icon
  • White Google+ Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now