Sighisoara
Gheorgheni
Sucevita
Vatra Dornei
Bistrita

Daca aveti drum prin nordul tarii, puteti sa faceti o excurise in care sa va bucurati atat de frumusetile drumurilor de munte din aceasta zona, cat si de renumitele manastiri din Bucovina,parte dintre acestea fiind incluse in patrimoniul UNESCO

707 km

ziua 1:

Vom pleca din centrul tarii catre nord-vest, catre Targu-Mures. Drumul pana aici e destul de placut, mai ales prima parte care este destul de virajata. Pana la Reghin drumul este aproximativ la fel. Apoi pe portiunea dintre Reghin si Bistrita veti avea parte de un asfalt aproape perfect, trafic redus si cateva segmente chiar foarte fun: multe curbe si chiar si cateva serpentine.

Dupa Bistrita incep muntii! Primul drum spectaculos este Pasul Tihuta, apoi nici nu ne dezmeticim bine si urmeaza Pasul Mestecanis. Deja suntem in inima Bucovinei si peisajul a devenit mirific: e poate cea mai frumoasa zona din Romania si printre putinele unde inca turismul de masa parca nu a acaparat totul. Dupa Pojorata o luam la stanga catre Moldovita si Sucevita unde chiar merita sa va opriti sa vizitati faimoasele manastiri cu acelasi nume. Daca aveti timp puteti face un ocol si pana la manastirea Putna (sunt aproximativ 50km dus - intors). Seara puteti opri in zona Gurii Humorului pentru ca deja ati ajuns la jumatatea traseului.

1

2

Sighisoara
Gura Humorului
345 km
362 km
Salina Praid
Lacul Rosu
Cheile Bicazului

ziua 2:

In imediata apropiere a Humorului se afla Manastirea Voronet si Manastirea Humorului, dar nu veti putea sta prea mult pentru ca va asteapta o zi plina. O scurta incalzire pana la Pojorata pentru ca de aici se intra pe Transrarau. Aici sunt doua sosele intr-una: segmentul de pe versanutl nordic este de curand modernizat. Sunt benzi largi de 3,5m, parapeti, serpentine cu supralargiri si cateva linii drepte unde se pot face depasiri. Partea de sud este opusul: drum foarte ingust (aproximativ 4m latime) zone cu pante abrupte, si multe curbe cu vizibilitatea foarte redusa. Apoi intram pe Valea Bistritei unde dam peste un drum care probabil nu a fost reparat niciodata de cand a fost construit, pentru ca asfaltul este ciuruit. Efortul merita pentru ca soseaua ne scoate la Lacul Izvorul Muntelui apoi in Cheile Bicazului. 

Daca la Gheorgheni vi se pare ca muntii s-au terminat, nu va relaxati, urmeza o noua trecatoare: Pasul Bucin cu ai sai 1280 m altitudine. ZIua de termina ceva mai relaxant cu dealurile dintre Praid si Sighisoara.

Manastirea Humorului
Manastirea Sucevita
Baraj Izvorul Muntelui
Transrarau
Voronet
Manastirea Moldovita
Sighisoara
Pasul Tihuta
Pietrele Doamnei

-

Sighisoara
DSC_8824
DSC_8824
press to zoom
DSC_8832
DSC_8832
press to zoom
DSC_2910
DSC_2910
press to zoom
DSC_2913
DSC_2913
press to zoom
1/1
cheile bicazului  3
cheile bicazului 3
press to zoom
izvorul muntelui
izvorul muntelui
press to zoom
lacul bicaz
lacul bicaz
press to zoom
pietrele doamnei
pietrele doamnei
press to zoom
1/2

Trasee excursii

Trasee excursii