Trasee excursii

Manastirea - Calareti

DJ303
zona de campie
Manastirea - Frasintet - Clareti
80 m
51 km
Asfalt: in general bun, mici denivelari, zone peticite
50 m
80 - 100 km/h
descriere drum

Acest traseu este ideal de facut primavara sau toamana cand la munte e frig, sau cand nu aveti timp sa dati o fuga pana la munte, sau pur si simplu daca va plac drumurile prin campie. Drumul este in general plat si drept, cu asfalt destul de bun, dar din pacate trece prin multe sate.

Ce mi-a placut la acest drum sunt "surpizele", respectiv aproape intre fiiecare 2 sate dupa zone de sosea perfect dreapta exista o mica vale, de obicei seaca sau cu un mic lac in care soseaua face cateva curbe spectaculoase. Astfel parcurgerea acestui traseu devine destul de placuta.

La Frasinet, soseaua traverseaza valea raului Mostistea apoi urmareste in continuare salba de lacuri de pe acest curs de apa pana in localitatea Sandulita. De aici ne departam de lacuri si dupa ce traversam Autostrada A2, trecem prin localitatea Sarulesti-Gara, apoi urmeaza o linie dreapta pana in satul Calareti unde ne intersectam cu drumul "vechi" de mers la mare, respectiv DN3. 

Soseaua este in general foarte libere si te indeamna la reprize de viteza, dar atentie mare pentru ca sunt multe carute, utilaje agricole si uneori autoturisme care merg cu viteza foarte mica.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
video
DSC_1371
DSC_1371

press to zoom
DSC_1376
DSC_1376

press to zoom
DSC_1355
DSC_1355

press to zoom
DSC_1371
DSC_1371

press to zoom
1/6