Hales-Magura

DJ203G
zona de deal
Hales - Manastirea Ciolanu - DN10 (langa Magura)
500 m
14 km
asfalt: foarte bun, atentie! mult nisip in curbe mai ales primavara
200 m
60 - 80 km/h
descriere drum

Aceasta scurta portiune de drum a fost asfaltata de cativa ani si se prezinta intr-o stare foarte buna. Venind dinspre sud din satul Hales, drumul incepe cu o zona destul de rapida cu cateva linii drepte lungi. Apoi pe masura ce inaintam drumul se afunda in padure si incepe sa urce, mai intai cu cateva curbe largi, apoi devine din ce in ce mai intortochiat. Pe la mijlocul drumului ajungem la Manastirea Ciolanu apoi imediat, situata intr-o poiana mare, tabara de sculptura Magura. Aceasta a fost realizata in anii 70' de mai multi sculptori care au lucrat cativa ani la rand la numeroase sculpturi.

Dupa ce trecem de tabara, drumul mai urca putin, avem chiar si un ac de par, apoi incepe sa coboare catre DN10. Aceasta portiune este destul de virajata, multe curbe stranse si din cauza padurii vizibilitatea este destul de redusa. Dupa vreo 8 km prin padure drumul si coborarea se termina brusc chiar in intersectia cu DN10.

Soseaua este destul de putin circulata dar daca o parcurgeti primavara, mare atentie la nisipul de pe sosea. Avand portiuni destul de abrupte, pe timpul iernii, drumarii imprastie nisip pe drum pentru a creste aderenta iar acesata persista mai ales in curbe pana tarziu spre vara.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_6390
DSC_6390

press to zoom
DSC_6394
DSC_6394

press to zoom
DSC_0998
DSC_0998

press to zoom
DSC_6390
DSC_6390

press to zoom
1/6
video

Trasee excursii