Trasee excursii

Grosii Tiblesului-Botiza

DJ 171A
zona de deal
Botiza - Grosii Tiblesului
980 m
27 km
asfalt: in general in stare buna
550 m
50 - 70 km/h
descriere drum

Acest drum, cunoscut si ca Pasul Botiza, este unul dintre multele drumuri care au fost reabilitate in ultimii ani dar care nu are de fapt o importanta foarte mare si in consecinta nu este foarte circulat. Ceea ce pentru motociclisti nu este tocmai rau. Soseaua leaga Tara Lapusului de Maramures si traverseaza muntii

Drumul este foarte ingust, latimea variaza intre 3,5m si 5m si in acest motiv este destul de periculos in cazul in care apare ceva din sens opus.

Venind dinspre Grosii Tiblesului drumul serpuieste pe firul unei vai trecand alternativ prin paduri de foioase si poienite pline de capite de fan. Usor, usor poienitele dispar, padurea se indeseste si drumul urca din ce in ce mai mult. Avem parte de o inlantuire nesfarsita de curbe largi si unele ceva mai stranse. Apoi odata ajunsi la 980m altitudine, incepem sa coboram catre Botiza. Pentru o perioada pesisajul se schimba pentru ca in locul foioaselor au aparut brazii.

Coborarea catre Botiza este ceva mai spectaculoasa, existand o portiune cu multe curbe stranse si chiar vreo 3 ace de par. Imediat ce terminam de coborat, se termina si padurea si ultimii cativa kilometri ii vom parcurege pe firul unui parau, avand sansa sa admiram si peisajul din imprejurimi.

Mare atentie pentru ca drumul este folosit de cei care exploateaza lemn in zona, si te poti trezi cu camioane, tractoare sa carute in fata ta. De asemenea un alt pericol il constituie nisipul de pe drum, care mai ales primavara este din belsug.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
video
grosii3
grosii3

press to zoom
grosii2
grosii2

press to zoom
grosii1
grosii1

press to zoom
grosii3
grosii3

press to zoom
1/3