Trasee excursii

Trasee excursii

Trasee excursii

Furka Pass

19 / Furkastrasse
munte, zona alpina
Obergoms - Realp
2436 m
29 km
asfalt: foarte bun
1350 m
50 - 60 km/h
descriere drum

Furka pass este unul dintre cele mai cunoscute trecatori din Alpi figurand aproape in toate topurile cu cele mai spectaculoase sosele din lume. Venind dinspre Brig, drumul urmareste valea raului Rhone si urca pana in apropiere de izvorul acestuia, un ghetar care poate fi vizitat. Drumul este deschis doar cateva luni pe an de la inceputul lunii Iunie pana in Noiembrie. Pentru a nu avea surprize puteti verifica starea drumului pe site-ul http://alpen-paesse.ch/

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 50-60km/h:

Imediat dupa Obergoms, de unde se poate lua trenul daca drumul este inchis, incepe urcusul cu cateva ace de par. Dupa acestea, in departare se poate observa pe versantul muntelui din fata, un "zig-zag" care brazdeaza tot muntele...este Grimselpass! Noi parcurgem cateva din aceste ace de par apoi spre stanga incepe Grimselpass iar Furkapass continua inainte. Deja incepe sa se vada ghetarul in varful muntelui din fata, si soseaua care serpuieste pana acolo. Inca vreo 4 ace de par apoi drumul urca de-al lungul versantului unui munte pana ajungem la muntele cu ghetarul. De aici urmeaza o serie de 8 ace de par foarte spectaculoase care ne duc la Hotel Belvedere. De aici se poate admira toata valea cu cele doua trecatori si tot de aici se pot vizita pesterile de gheata din ghetarul Rhonului. Mai departe dupa o bucata de drum cu curbe largi ajungem in varful trecatorii la altitudinea de 2436m.

Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere 40-50km/h:

Imediat cum incepe coborarea drumul se ingusteaza. E destul de periculos: curbele sunt foarte stranse, nu exista parapet iar peisajul este superb! Pe aceasta zona sunt putine locuri unde se poate opri, desi la fiiecare pas ai vrea sa opresti sa faci poze. Dupa o serie de serepentine coborarea se termina si se ajunge in Realp.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
Grimmsel pass
Grimmsel pass

press to zoom
Furkapass 4
Furkapass 4

press to zoom
DSC_2406
DSC_2406

press to zoom
Grimmsel pass
Grimmsel pass

press to zoom
1/10
video