Trasee excursii

Trasee excursii

Falzarego Pass

SR48 (Italia)
munte, zona alpina
Cernadoi - Cortina d'Ampezzo
2105 m
26.7 km
asfalt: foarte bun cu foarte putine denivelari
1150 m
60 - 70 km/h
descriere drum

Passo di Falzarego este situat in Muntii Dolomiti si face parte din "Great Dolomite Alps Panoramic Road care se intinde de la Bolzano la Cortina d'Ampezzo. Soseaua urca pana la o altitudine de 2105m.

Venind dinspre Andraz inainte de localitatea Cernadoi este o intersectie unde va trebui sa viram catre stanga. Practic de aici incepe trecatoarea. Soseau este printre cele mai bine dozate in ceea ce priveste mixul de curbe: avem serii de cateva ace de par apoi curbe largi, curbe mai stranse, linii drepte si toate altereneza placut astfel incat sa nu te plictisesti de niciuna.

Prima parte a drumului urca prin padure pana la o altitudine de aproximativ 1800m apoi iesim in golul alpin si incep sa se vada din nou stancile impresionante ale Dolomitilor. Ultima parte inainte de varf este cea mai spectaculaosa parte a trecatorii: cateva ace de par construite pe un versant stancos iar una dintre sepentine trece printr-un mic tunel.

Ca la mai toate trecatorile din Alpi, in varf gasim cateva hoteluri si restaurante unde putem fac un mic popas.

Coborarea catre Cortina d'Ampezzo este destul de placuta, alteranand segmentele de drum prin padure cu segmente prin locuri deschise de unde se poate admira peisajul superb. Drumul e plin de locuri de popas amenajate iar catre final se poate vedea Cotina d'Ampezzo si partiile de ski din renumita statiune.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_2565
DSC_2565

press to zoom
DSC_2562
DSC_2562

press to zoom
DSC_2558
DSC_2558

press to zoom
DSC_2565
DSC_2565

press to zoom
1/6
video