Trasee excursii

Trasee excursii

Bucuresti
Calarasi
Macin
Tulcea
Silistra
Balchik

Acesta este un traseu bun pentru deschiderea sezonului. Traverseaza numai regiuni joase si teoretic mai calduroase in primele luni de primavara. Practic vom face un tur complet al Dobrogei si vom vedea si putin din litorualul bulgaresc pana la Balchik

967 km

1

Bucuresti
330 km

ziua 1:

In prima zi vom pleca din Bucuresti catre Oltenita. Imediat dupa Soldanu, viram la stanga spre Luica. Soseaua pana la Manastirea este aproape pustie si destul de placuta pentru ca traverseaza o padurea deasa prin care soseaua pare ca a sapat un tunel.

De la Manastirea pana la Calarasi vom merge mai mult prin sate apoi vom urmari malul stang al  Dunarii pana la Fetesti. Dupa ce traversam fluviul mai mergem pe malul Dunarii pana la Topalu apoi ne afundam putin in interiorul Dobrogei pana ajungem la poalele Muntilor Macin. Prima noapte o vom petrece in orasul Macin sau in imprjurimi.

Lacul Manastirea
Cetatea Capidava
Padurea Ciornuleasa
Muntii Macin
Lacul Iacobdeal
DSC_1343
DSC_1343
press to zoom
DSC_3947
DSC_3947
press to zoom
padurea ciornuleasa
padurea ciornuleasa
press to zoom
1/3

2

Macin
322 km

ziua 2:

A doua zi vom pleca spre est catre Tulcea si din nou urmarim cursul Dunarii pe malul drept, apoi mergem de-a lungul bratului Sfantu Gheorghe pana la Murighiol. De aici vom pleca spre sud si o prima oprire o vom face la Enisala pentru a vizita cetatea cu acelasi nume si pentru a admira peisajul din varful dealului unde e aceasta amplasata. Daca vreti sa mai vedeti vestigii istorice, va puteti opri si la Histria. De aici incepe litorualul Marii Negre si in functie de preferinte va puteti opri sa faceti baie si plaja in oricare dintre statiuni pentru ca le vom traversa pe toate pana la Vama Veche unde vom opri pentru a doua noapte a excurisei.

Delta Dunarii
Cetatea Enisala
Cetatea Histria
Litoral Marea Neagra
DSC_3582
DSC_3582
press to zoom
DSC_4026
DSC_4026
press to zoom
DSC_4024
DSC_4024
press to zoom
1/2

3

Vama Veche
Balchik
315 km
Bucuresti

-

ziua 3:

Dupa o noapte in Vama Veche, probabil ca veti dori sa mai stati putin la plaja asa ca prima oprire ar putea fi la Shabla pentru a admira faleza spectaculoasa si pentru a face o baie. Apoi puteti incerca scoicile de la Dalboka si daca mai e timp, vizitati Balchik-ul si castelul reginei Maria. De la Balchik parasim litoralul Marii Negre si incepem sa ne indreptam inapoi spre casa. Drumul pana la Silistra e destul de placut, traversam un relief relativ plat dar din loc in loc mai avem parte si de cateva dealuri line. La Silistra nu exista alta varianta decat sa luati bacul si sa nu va fie jena sa va bagati in fata daca este coada pentru ca intotdeauna se gaseste un loc pentru strecurat un motor. E practica comuna si in Norvegia.

De la Calarasi traseul continua pe autostrada A2 pana in Bucuresti.

 Dalboka
DSC_0027
DSC_0027
press to zoom
DSC_0057
DSC_0057
press to zoom
DSC_0052
DSC_0052
press to zoom
1/2