Trasee excursii

Culoarul Rucar-Bran

DN73
munte
Bran - Rucar - Campulung
1254 m
57 km
asfalt: in general bun, mici denivelari, zone peticite, si cateva zone destul de valurite
600 m
60 - 70 km/h
descriere drum

Prima parte a traseului traverseaza satul Bran si satul Moeciu de Jos. Daca aveti timp va puteti opri la castelul Bran sau sa vizitati imprejurimile: satul Pestera, Cheile Gradistei, Cetatea Rasnov.  Drumul spectaculos incepe efectiv la iesirea din Moeciu de Jos cu un urcus accentuat, cateva ace de par si cateva curbe spectaculoase. In cateva minute ajungem intr-un loc numai bun de popas. Aici peisajul este superb: intr-o parte se pot admira Bucegii iar pe partea opusa se vad muntii Piatra Craiului.

De aici mai departe drumul urca usor in continuare si incepe o portiune incredibil de frumoasa: o serie nesfarsita de curbe largi, stranse, scurte linii drepte si totul intr-un decor superb. Mai intalnim si cateva palcuri de case, peste tot sunt zone unde putem opri si admira peisajul...dar parca nu-ti vine sa te opresti cand soseaua e atat de spectaculoasa. 

Aceasta portiune se termina imediat dupa cabana Dealu Sasului pentru ca incepe coborarea catre satul Podul Dambovicioarei. Aceasta portiune este deosebit de virajata: multe curbe stranse, vreo 5-6 ace de par pe o lungime de circa 7 kilometri.

In Podul Dambovicioarei merita sa faceti o mica abatere prin Cheile Dambovicoarei catre Pestera Dambovicoara pentru ca drumul a fost asfaltat de cativa ani si e foarte bun. Prima parte din Chiei este cea mai spectaculoasa: pe alocuri distnata intre cei doi pereti de stanca e de 6-7m iar inaltimea stancilor depaseste 40m. Atentie insa cu viteza pentru ca sunt curbe unde vizibilitatea este zero!

Intorsi inapoi in DN73, parasim satul Podul Dambocivioarei si apoi urmeaza din nou cateva curbe stranse, apoi o portiune virajata si coboram in Rucar. De aici soseaua urmareste raul Dambovita si pentru cativa kilometri mergem doar prin localitate. Imediat dupa iesirea din Dragoslavele soseaua incepe din nou sa urce pentru a traversa dealul Mateias catre Campulung.  O noua portiune de curbe, de data asta virajele sunt mai largi si se paote rula ceva mai rapid. Un ultim popas se poate face la monumentul comemorativ al lupetelor din primul razboi mondial ce au avut loc in zona. 

Pe ultimii 2 kilometrii se coboara catre Campulung si mai avem cateva viraje frumoase de negociat.

Traseul nu este foarte popular printre motociclisti desi este superb, poate din cauza ca uneori este destul de aglomerat. Eu zic ca este o varianta perefecta pentru a merge la Brasov, mai ales daca v-ati plictisit de DN1 si de DN1a. Eu l-am parcurs intr-o sambata dupa-amiaza si a fost destul de liber.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_5794
DSC_5794

press to zoom
DSC_5800
DSC_5800

press to zoom
DSC_5749
DSC_5749

press to zoom
DSC_5794
DSC_5794

press to zoom
1/9
video