Trasee excursii

Clisura Dunarii

DN6 / DN57
munte, sosea de coasta de-a lungul Dunarii
Gura Vaii - Orsova - Esalnita - Moldova Noua
200 m
121 Km
Asfalt: bun, cateva zone cu denivelari, o zona mica in lcuru
100 m
80 - 90 km/h
descriere drum

Drumul spectaculos incepe imediat dupa iesirea din Drobeta Turunu Severin, in localitatea Gura Vaii. Pe partea dreapta putem vedea barajul Portile de Fier 1. Desi altitudinea la care ne aflam este destul de mica (putin peste 100m) peisajul este unul montant, cu stanci imense de calcar. Soseaua practic urmareste malul Dunarii cu exceptia catorva segmente scurte dupa Orsova.

Intre Drobeta si Orsova, chiar dupa Portile de Fier, soseaua traverseaza un prim tunel apoi cateva viaducte, apoi iar un tunel, si tot asa pana la Orsova. La intrarea in Orsova, parasim drumul national 6 si intram pe DN57 catre Moldova Noua.

Urmeaza cea mai spectaculoasa parte a traseului: Cazanele Mici si Cazanele mari ale Dunarii. Aici este zona in care Dunarea traverseaza Muntii Banatului si ajunge la cea mai mica latimea a sa de pe teritoriul Romaniei: 180m. Imediat dupa Eselnita, pe partea dreapta, in golful Mraconia putem admira statuia cu chipul lui Decebal.

Urmeaza o zona in care drumul se departeaza putin de Dunare si avem parte de cateva curbe mai stranse, apoi dupa cativa kilometri revenim pe malul Dunarii pe care il urmarim pana la iesirea din Defileu, in apropiere de Moldova Noua.

Soseaua are asfaltul in general bun, mai sunt cateva zone cu asfalt valurit sau in lucru dar nesemnificative. Drumul este o sucesiune de linii drepte intercalate cu viraje largi, ceea ce ne ofera o experienta destul de placuta de pilotaj. Este foarte bine ca in majoritatea timpului, drumul este foarte liber, eu l-am parcurs intr-o zi de weekend si cred ca am intalnit pe cei 100km aproximativ 50 masini in total.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
video

bucharest | romania

  • White Facebook Icon
  • White Google+ Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now