328 km
Targu Mures
Rupea
Targu Secuiesc
Adjud
Gheorgheni

Un traseu ce propune ca pretext pentru o plimbare de 2 zile, vizitarea catorva saline si cetati sasesti din estul Ardealului si din Carpatii Orientali. Traseul se poate parcurge in 2 zile sau daca vreti sa va relaxati si sa vizitati in voie fiecare dintre obiectivele propuse este mai bine sa va luati 3 zile libere.

668 km
Targu Mures

-

IMG_20130921_181529
IMG_20130921_181529
Valea Trotusului2
Valea Trotusului2
Valea Trotusului3
Valea Trotusului3
Valea Trotusului4
Valea Trotusului4
1/1

ziua 1:

Traseul primei zile de excursie leaga cateva cetati sasesti. Pornind din Targu Mures ne oprim mai intai in Sighisoara pentru a vizita cetatea medievala, apoi ne indreptam spre urmatoarele obiective: cetatile taranesti de la Crit, Viscri si Saschiz. Ultima cetatate pe care o putem vizita in drumul nostru este Cetatea Rupea care a fost de curand renovata. De la Rupea vom traversa cateva dealuri catre Carpatii Orientali.

Odata trecuti de DN12, incepem traversarea muntilor. Pe prima parte a drumului pana la Targu Secuiesc, asfaltul este mai prost, pe alocuri e chiar ciuruit de gropi, apoi dupa Targu Secuiesc soseaua este perfecta pentru ca a fost asfatata in 2015. Acest ultim segment pana la Lepsa este foarte spectaculos, soseaua catarandu-se pana la aproape 1200m altitudine. Apoi urmeaza o zona destul de placuta de parcurs, plina de curbe largi dar din pacate si cateva localitati. 

1

Targu Mures
Cetatea Sighisoara
Cetatea, Viscri
Cetatea Rupea
Cetatea Saschiz
Cetatea Crit
Pasul Musat

2

Panciu
338 km

ziua 2:

In ziua a 2-a vom avea parte de mai putine locuri de vizitat dar vor fi mai multe sosele spectaculoase. Mai intai vom trece pe la Marasesti unde putem vizita masusoleul ridicat in cinstea eroilor din primul razboi mondial apoi vom traversa muntii inapoi spre Transilvania prin pasul Trotusului. Urmeaza un segment mai relaxant intre Mirecurea Ciuc si Gheorgheni dar extrem de placut de parcurs, apoi vom traversa o alta trecatoare intre Gheorgheni si Praid.

Dupa o zi plina de serpentine si sute de curbe, ne putem relaxa la strand in Praid sau Sovata sau putem vizita cele 2 saline. Capatul traseului este in Targu Mures unde daca aveti timp puteti vizita centrul vechi al orasului.

Salina Targu Ocna
Salina Praid
Salina Sovata
DSC_3449
DSC_3449
DSC_3452
DSC_3452
DSC_3455
DSC_3455
rupea
rupea
1/3

Trasee excursii

Trasee excursii