Calarasi - Ostrov - Murfatlar

DN3
zona de campie
Calarasi - Ostrov - Adamclisi - Murfatlar
150 m
129 km
Asfalt: in general bun, mici denivelari, zone peticite
50 m
80 - 100 km/h
descriere drum

Acest drum este tocmai bun ca alternativa la autostrada A2 daca vrei sa ajungi la mare. Pe anumite zone e chiar spectaculos si cel mai bine e ca este foarte liber.

 

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 90-100 km/h:

De la Calarasi ne indreptam spre bacul de la Chiciu. Soseaua serpuieste pentru cativa kilometri pe malul Dunarii. Asfaltul este perfect, drumul este marginit de plopi inalti si ai parte de catva curbe largi si foarte rapide. La Chiciu se ia bacul care vine din 15 in 15 minute si fiind cu motorul poti sa te bagi in fata fara probleme pentru ca nu incurci pe nimeni. Traversarea Dunarii costa 8RON si dureaza aproximativ 15 minute.

Dupa ce te dai jos de pe bac, soseaua urmareste la inceput malul Dunarii. Primii cativa kilometri sunt destul de valuriti pentru ca au asfaltat peste piatra cubica. Dupa manastirea de Dervent asfaltul devine ok si drumul incepe da devina ceva mai virajat si foarte frumos. Se trece pe langa un lac apoi se traverseaza o padure si ajungem in localitatea Baneasa. Aici exista o portiune de drum unde a ramas piatra cubica dar nu tine decat 2-3 kilometri.  

De la Baneasa pana la Adamclisi drumul e o placere: mule viraje de toate felurile, multe "curbe" verticale, peisaj destul de spectaculos si asfalt foarte bun. La Adamclisi daca aveti timp puteti face un popas la monumentul roman.

Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere peste 100 km/h

Dupa Adamclisi se cam termina zona virajata... in prima parte mai sunt cateva dealuri de trecut cu cateva curbe interesante apoi drumul devine destul drept si rapid. Se sub-traverseaza autostrada A2, apoi in Murfatlar ne intalnim cu drumul DN22C.

Peisaj:
Suprafata drumului:
Experienta:
imagini
DSC_4006
DSC_4006

press to zoom
DSC_4000
DSC_4000

press to zoom
DSC_3974
DSC_3974

press to zoom
DSC_4006
DSC_4006

press to zoom
1/10
video

Trasee excursii