Trasee excursii

Trasee excursii

Brasov
Bicaz
Vatra Dornei
Cluj-Napoca
Resita
Targoviste
Sibiu

Transfagarasan, Transalpina, Transsemenic, Transrarau, Transapuseni si Transbucegi sunt cele 6 sosele de la noi din tara care au primit particula "trans" pentru ca fiecare traverseaza un lant muntos. Traseul propus, leaga toate cele 6 sosele intr-o tura ce inconjoara centrul tarii traversand majoritatea zonelor montane din Romania.

1805 km

1

Brasov
315 km

ziua 1:

In prima zi merge de la Brasov catre nord de-a lungul carpatilor Orientali pe partea de Vest. Mai intai vom urmari soseaua DN11 si DN12 pana la Gheorgheni. Pe acest segement in functie de cum stati cu timpul puteti vizita biserica fortificata de la  Prejmer, si la Lacul Sfanta Ana. Soseaua pana la Gheorgheni este destul de placuta: asfalt perfect, curbe rapide si peisaj frumos. Apoi totul devine spectaculos pentru ca urcam pe sepentine pana la Lacul Rosu apoi intram in Cheile Bicazului unde vom avea parte de unul dintre cele mai spectaculoase canioane din Romania.

La Bicaz vom intra pe valea Bistritei si vom urca in amonte pana la Chiril unde se acceseaza primul "trans", Transraraul. Cu acesta vom incheia prima zi si va puteti caza la Pojorata unde sunt destul de multe pensiuni.

Lacul Sfanta Ana
 Cheile Bicazului
Prejmer
Baraj Izvorul Muntelui
Pietrele Doamnei
Lacul Rosu

2

Pojorata
340 km

ziua 2:

De la Pojorata o vom lua catre vest si in prima parte a zilei vom parcurge 2 segmente de drum superbe: Pasul Mestecanis pana la Vatra Dornei apoi Pasul Tihuta si fara sa ne dam seama aproape ca am parcurs jumatate din distanta propusa pentru ziua 2. De aici pana in Apuseni, soseaua va fi destul de plata, apoi de la Huedin viram la stanga catre Transapuseni. Va puteti abate din drum sa admirati cascada de la Rachitele dar aveti grija sa va pastrati suficient timp pentru urcusul catre Padis pentru ca dureaza aproximativ o ora, soseaua nefiind asfaltata.

Pasul Tihuta
Cluj-Napoca
Cascada Valul Miresei
Cetatile Ponorului
trans rarau
trans rarau
press to zoom
lacul rosu
lacul rosu
press to zoom
cheile bicazului
cheile bicazului
press to zoom
1/4
langa Vatra Dornei
langa Vatra Dornei
press to zoom
Pasul Tihuta
Pasul Tihuta
press to zoom
Transapuseni
Transapuseni
press to zoom
1/3

3

Padis

ziua 3:

A treia zi incepe cu partea asfaltata a Transapuseniu-lui, coborarea catre Pietroasa. Drumul a fost asfatat de cativa ani dar fiti atenti la curbe pentru ca exista mult nisip pe carosabil.

La Sudrigiu vom intra pe DN76 unde nici acum dupa 10 ani inca nu s-au finalizat lucrarile. DIn fericire la Varfurile vom p[arasi aceasta sosea si ne vom indrepta catre Resita traversand cateva zeci de dealuri pe sosele secundare.

Din nou vom incheia ziua cu un "trans" si anume Transsemenic care a fost asfaltat acum cativa ani si asfaltul este aproape perfect. Atentie din nou la nisipul din curbe.

 Muzeul Traian Vuia
380 km
Cetatile Radesei
Muzeul de locomotive Resita
Transsemenic
Caransebes

4

370 km

ziua 4:

Imediat ce iesiti din Caransebes daca vreti sa gasiti Tunelul Dragostei va trebui sa fiti atenti pe partea dreapta pentru ca e un drum de pamantm, destul de usor de ratat. Apoi ne vom indrepta catre Hateg si de aici catre Petrosani si Valea Jiului. Imediat ce iesim din defileu vom vira stanga catre est pentru a iesi in DN67C adica Tranalpina. De la Sebes o vom lua catre Sibiu si in functie de caum aveti chef puteti sa o luati pe autostrada sau pe drumul national care acum probabil ca e destul de putin circulat.

Transalpina
Centrul vechi din Sibiu
Tunelul Dragostei
Sarmizecetusa
Valea Jiului

5

Sibiu
400 km

ziua 5:

Pentru ultima zi am pastrat 2 dintre cele 6 "trans"-uri": celebrul Transfagarasan si Transbucegiul, singurul dintre cele 6 sosele care nu traverseaza complet un lant muntos. Exista insa zvonuri ca in curand s-ar putea ca soseaua sa fie continuata pana la Moeciu. Din Sibiu o vom lua pe DN1 catre Brasov, apoi vom parcurge Transfagarasanul pentru ca la Curtea de Arges sa o luam catre Campulung. De aici vom merge pe drumuri secundare pana iesim in DN71, drum de pe care se face accesul pe Transbucegi. De aici vom continua pe Valea Prahovei iar la sfarsitul zilei daca mai aveti timp si chef puteti sa o lauti prin Rasnov si Poiana Brasov catre Brasov pentru ca drumul e mai spectaculos.

Transbucegi
Barajul Vidraru
Transfagarasan
Castelul Peles
Castelul Cantacuzino
Centrul vechi din Brasov

-

Brasov
trans apuseni 3
trans apuseni 3
press to zoom
trans apuseni 2
trans apuseni 2
press to zoom
trans apuseni 5
trans apuseni 5
press to zoom
1/4
Tunelul Dragostei
Tunelul Dragostei
press to zoom
DSC_6089
DSC_6089
press to zoom
DSC_6092
DSC_6092
press to zoom
1/4
transfagarasan1
transfagarasan1
press to zoom
transfagarasan3
transfagarasan3
press to zoom
transfagarasan2
transfagarasan2
press to zoom
1/4